Dippedutter, duppeditter og dingenoter

Løb i sikkerhed

Hvor tit ser du ikke nogen løbe på gader, stræder og i skoven? Måske løber du selv? Hvis du ikke løber i en klub/forening, så har du måske ikke overvejet, om du bliver set af bilisterne!!

HUSK: Refleksvest, pandelampe og reflekser.

HUSK: Refleksvest, pandelampe og reflekser.

Jeg snakkede for nylig med en kvinde, som løber alene. Hendes valg er lavet ud fra, at hun er uafhængig af bestemte træningstider. Iøvrigt løber hun, fordi hun føler, at hun får afstresset og er afklaret efter hver løbetur. Det er ikke langt, hun løber – omkring 4-5 kilometer.

Da jeg jo er løbetræner i en løbeklub, spørger hun mig, hvad er fordelene ved at være i klub. Udover du lærer de almindelige løberegler: hvor på vejen du skal løbe i forhold til din sikkerhed, intervaltræning, tips til løbestil og vejrtrækning og ikke mindst de almindelige løbehensyn du bør tage på din løbetur. Så er der også sikkerheden i trafikken for DIG!

Næste gang du sætter dig i din bil (eller tager bussen) og passerer både løbere, gående og cyklister, så læg mærke til om de har lys og reflekser på?! Er det sådan DU ser ud, når du selv er den bløde trafikant? Der er lavet undersøgelser af, hvor reflekserne skal sidde, for at bilisternes biler fanger dem, og føreren dermed har mulighed for at reagere og tage aktion for at undgå påkørsel.

Det er fint at have veste med reflekser henover brystet, men bilens kegler rammer omkring knæet. Derfor tag også andre reflekser på – gerne med ekstra lysende dioder. Hvis du løber eller gå, så tag også gerne pandelampe på. Ikke så meget for selv at se, hvor du færdes, men for at de andre trafikanter har øje på DIG!! Lys –  og gerne blinkende lys fanger andres opmærksomhed.

Iøvrigt det “at løbe alene” lærer du også at tage forbehold for i en løbeklub. Et af dem er: Prøv at forestille dig, at du kom til skade på din tur – alvorligt – og dem, som finder dig, ikke kender dig. Vil du så gerne have at lægerne kan hjælpe dig bedst mulig og at din familie får vished om, hvor du er? Så hav din sygesikringsbevis på dig på din løbe- eller gåtur.

Mit bedste tips er:  Er der diset, tåget eller dunkelt, når du løber (går eller cykler), så tag refleksvest, diodereflekser og pandelampe på for din egen skyld. Personligt vil jeg hellere ligne et piv-grimt juletræ ala “Fars fede ferie” end at være i større risiko for at blive offer i trafikken.

Refleksser på benene - og gerne en lige omkring knæet.

Refleksser på benene – og gerne en lige omkring knæet.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dippedutter, duppeditter og dingenoter