Uautoriseret cyklister i system og vin på nye flasker

Hvem er på plakaten…

Dagens avis var forventet godt foret med politik og lokal politik i særlig høj grad. Det var omtrent samme følelse at læse om politikernes svar omkring besparelser på skoler, som de Halloween-udklædte børn havde ude i regnen: En gennemblødt klam og kølig fornemmelse gående i halvmørket, og man kom formodentlig hjem med noget klistret slikpapir lommerne.

En overskrift som fangede min nysgerrighed var dog et læserbrev og ikke fra en politiker, men indholdet synes jeg lød fornuftigt. Det burde lokalpolitikerne tage med i overvejelserne – ret så kraftigt endda.

Det var Henrik Omme, som skrev at vi skulle turde og faktisk også kom med en meget fordelagtig placering af et underjordisk parkeringshus. Søtorvet – det er en central beliggenhed for JYSK Musik og Teaterhus, Hjejlebådene og ikke mindst byens torv. Ja, der er heller ikke langt til byens glemte og efter min mening smukke attraktion. Springvandet.

Tilbage til Henrik’s forslag så var der også lige kastet en idé om et nyt eller udbygning af Jorn Museet ud fra Utzon’s idéer. Danske idéer på dansk jord. Det verdensberømte Operahus i Sidney har 40 års jubilæum og får reklame på hele kloden i fuldt flor. Lokalt kan vi se, hvor meget Picasso udstillingen har kastet af sig allerede! Det er jo ikke mindre end fantastisk, hvor folk fra nær og fjern valfarter til Silkeborg.

Tilsammen to projekter som Henrik ville forvente en besparelse på 200 millioner i forhold til et hul i jorden på Torvet. Det er da også en sjat penge, vi kunne bruge på at forsøde de forsømte, selvom jeg godt ved, at det er en anden ”kasse”.

 

Under køreturen til Picasso-udstillingen sammen med min veninde, sad vi, som alle andre og ”bitchede” over de meget lidt kønne valgplakater i lygtepælene. Så vi kiggede på hinanden og spurgte, hvad kunne man gøre i stedet for. Der skal jo stadig tages højde for alle dem, som ikke er på internettet, for at søge og læse op på, hvad de enkelte politikere står for.

Så op til valget kunne der være nogle pladser som f.eks. på Torvet i Silkeborg. Hvor de opstillede kunne hænge sin plakat op og på bagsiden tilkendegive sine 5 kerne / topprioriteter. Det vil sandsynligvis heller ikke være kønt, men så var det ikke generende og irriterende i trafikken, og vælgerne kunne i ro og mag nærstudere de enkelte opstillede. Det skulle også være tilladt, at der stod en tilsvarende på valgstederne.

Derudover en fælles hjemmeside, så alle var samlet ét sted, og politikerne her kunne uddybe sine meninger og hvad de vil ”arbejde for ” i de fire år, de skal ”sidde” på posten.

Udgivet den 31. oktober 2013 -Midtjyllands Avis

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Uautoriseret cyklister i system og vin på nye flasker