Tør de folkevalgte?

Krybbespil og kolde karbade

Nu har jeg ikke selv små børn mere, men alligevel fangede mit blik to artikler i avisen, som havde fotos af skønne unger.

Det første var fra Kirken i Kjellerup. Den fantastiske præst Klaus Buch, stod formodentlig for opsætningen, som, han også tidligere har gjort med stor succes for både børn og deres forældre. Jeg husker, da vores yngste var med, og jeg kunne snige ”forestillingen” ind imellem to kundebesøg i mit job som sælger.

Det var bestemt ikke noget, jeg fortrød, og også dengang fortalte jeg vidt og bredt om det. Den kære præst havde Kaj (fra Kaj og Andrea) på hånden. ”Den” fortalte juleevangeliet, så alle kunne forstå det. Der var også tvetydige sætninger, som man kender fra tegnefilmene ToyStory.

Der blev selvfølgelig også sunget, det var til blandt andet til Klaus’ guitarspil med tilhørende tekst og tegninger sendt fra overheadprojektøren op på kirkens hvide væg. Som Klaus forklarede, børnene er ikke så god til bogstaver endnu, derfor er der billeder, så børnene ved, hvad de skal synge om. Fra guitaren lød melodien: ”Vi har lejrbål her.”  Vi, måske mest forældrene, fik et forrygende afbræk i dagsræset og skruet op for julehumøret.

 

I øvrigt kan jeg fortælle at Klaus Buch også var ”vært” da min husbond og jeg var iført kjole og hvidt i kirken. Til den efterfølgende fest blev præsten og hans tale omtalt af gæsterne. Det, tror jeg, er fordi han er så humoristisk på en rolig måde.

Nu er det ikke, fordi jeg slider kirkebænkene op, men jeg prøver på at få en årlig julegudstjeneste med i mit program. Det skal dog kun være Klaus, som står på prædikestolen, for det er nemlig ikke en ”prædiken”, med den negative klang ordet kan få.

 

De andre unger i avisen, var børnehaven fra Gjessø. De havde været en tur på Badeanstalten Silkeborg. Det var en god kontrast i de nostalgiske lokaler med de storsmilende og jublende unger. Jeg kan godt forestille mig, at ungerne havde støjet og ”stjålet” det varme vand. Og jeg kunne næsten mærke, hvor koldt vandet i badekaret var, bare ved at se på ungernes ansigtsudtryk på billederne.

Desværre har jeg kun selv været der nogle få gange. Uden at det skal lyde som en salgskampgane, vil jeg bare fortælle: Mangler du en gave-idé til en, du holder af, så kan jeg i disse welness-tider helt sikkert anbefale mindst et af de flere forskellige ”oplevelser” i form af gavekort til dette ”hotte” sted med iskolde afvaskninger, på den gode måde.

Udgivet den 11. december 2013 – Midtjyllands Avis

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tør de folkevalgte?