Krybbespil og kolde karbade

Øjenåbner ønskes

Jeg tror ikke helt på artiklen om at patienter famler i blinde i den alternative behandler verden. Det er nærmere en holdningsændring, og økonomi der skal flyttes til de alternative behandlere i stedet for at spytte så mange penge i det sundhedsvæsen, som vi kender i dag.

Jeg har selv haft en frossen skulder og stod til operation. Efter operationen, skal man tilbringe flere dage med efterbehandling på patienthospital og herefter genoptræning. En behandling til flere tusinde kroner og med risiko for mindre bevægelighed og fortsat smerter….bare nogle andre smerter.

Tiden til operation havde jeg fået, men min indre smerte-kylling rystede af ængstelse, selvom jeg ikke kunne løfte min arm over vandret. Jeg kunne ikke løfte mit arbejdskamera , så et eller andet skulle gøres.  Tilfældigvis var der en i løbeklubben, som fortalte om en skulder-specialist i Viborg. En kinesiolog, som havde hjulpet ham og mange andre af med skuldersmerter.

Egentlig har jeg aldrig troet på sådan noget ”hokus-pokus”, der skulle ”rigtige” læger til. En tidligere kollega stak en masse nåle i min krop, på grund af den golf- og tennisalbue, jeg havde haft i 4-5 år i den anden arm. Min kollega overtalelsesevne var af økonomisk art, for jeg skulle ikke betale en krone for det. Jeg skulle ofre nogle gange af 20 minutter. Senere fik jeg også kureret stivhed i min lænd.

Alligevel tog jeg stadig med en smule skepsis fat i skulder-specialisten i Viborg for ham kendte jeg ikke. Jeg var sikker på at min kollega var et naturtalent. Det bedste for mig som udgangspunkt var, at skulderspecialisten ikke var dyr. Som undersøgelsen i avisen viste, så undersøgte jeg ikke priserne. Jeg håbede på et mirakel. Efter fire eller fem gange kunne jeg igen løfte min arm til lodret.

Jeg forstår godt at hver femte dansker søger alternative behandlere. Dog tror jeg, at nogen af de alternative behandlere lukrer på, at folk er villig til at betale kassen for et mirakel.  Jeg er ret sikker på at min egen behandling hos skulder-specialisten var meget billigere end den operation, jeg var indstillet til. Selvom jeg sparede staten og min arbejdsgiver for en del penge, så skulle jeg selv betale for min skulderredning.

Der er rigtig mange skulderpatienter derude, og jeg vil tro, at der kan spares en del penge ved at få dem ”spidet” ved skulder-specialister i stedet for at blive skåret i, indlagt og genoptrænet – dertil også alle de sygedage der er i det.

Udgivet den 16. december 2013 – Midtjyllands Avis

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Krybbespil og kolde karbade