Gode initiativer skal hyldes.

Skal vi lege….

Børn i dag leger noget anderledes, end vi gjorde i 70’erne og 80’erne. Nok mest anderledes var det i 70’erne, da vi ikke havde Commodore 64 og hvad de ellers er kommet til at hedde i dagens Danmark.

Vi brugte hænderne og hovederne til mere simple ting, som trænede vores fingerfærdigheder og hjernefunktioner i at se logik i dette og hint.

Jeg kan huske, at vi legede med en snor i hænderne, vi lavede kuverten, vuggen, tekoppen, Eiffeltårnet og…. ja så forslår min husker ikke lige så meget længere!!

Vi lavede kuverten, tekoppen og Eiffeltårnet

Vi lavede kuverten, tekoppen og Eiffeltårnet

Nogen husker også elastikken!! Hvor der stod to med et elastik om benene overfor hinanden (ligesom på billedet med hænderne) men som en firkant og så skulle man skiftes til at hoppe igennem på forskellige måde – hvor vi som regel startede med 1,2,3 og så videre. Og så skulle du skifte med en af dem som “holdt” elastikken, hvis du lavede fejl. Lige som når du hoppede i bue med sjippetov!!

Jeg legede også med glaskugler. Hvor du trillede en kugle hen af gulvet (gerne op af en væg) – stod med aftalt afstand – og så skulle vi skiftes til at skyde til måls efter den. Den som ramte kuglen vandt alle kuglerne på gulvet. De små var “sjældne” på et tidspunkt og dem som var i rent glas uden farver i.

Glaskugler -store og mellemstore - de mest traditionelle med tre farver i (foto lånt fra nettet)

Glaskugler -store og mellemstore – de mest traditionelle med tre farver i (foto lånt fra nettet)

 

 

 

 

 

Hønseringe eller hvad de heddet var for mig mest en leg med at sætte tingene sammen og have så mange forskellige former som muligt.

Hønseringe i flotte farver og herlige figurer.

Hønseringe i flotte farver og herlige figurer.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gode initiativer skal hyldes.