Sprog og talemåder

Hvem spejder mod Himmelbjerget

Som fynbo opvokset i Silkeborg har jeg altid haft et meget specielt øje til Himmelbjerget – Da jeg var barn var jeg én gang på Himmelbjerget med Hjejlen og én gang i Legoland. Det var også en udflugt at besøge min moster på Fynshoved. På turene derover kørte vi ofte ind og spise på et cafeteria undervejs. Det var jo lidt mere end to timers kørsel væk.

I dag kører vi alle gerne med vores børn, nogle køber årskort til Legoland. Turen fra Midtjylland i et hurtigt ”hug” for at få underholdt ungerne en lørdag. Vores unger har ikke været så heldige med deres forældre, lige i skrivende stund kan jeg faktisk ikke kom i tanke om et sted, de har været med os mere end én gang.

Det gør mig dog alligevel glad at høre at Himmelbjerget har succes med deres nye legeunivers selvom det ikke er aktuelt for vores unger. Jeg er tilhænger af at bibeholde seværdigheder i deres oprindelig ”udgave”, dog synes jeg det var tiltrængt med et-eller-andet for at trække flere turister dertil. Børn ser ikke noget specielt og ærefuldt i at få en Himmelbjergstok med hjem til ”pynt” på værelset.

Jeg kunne godt se for mig, at Hotel Himmelbjerget blev et slags Wellness hotel, hvor en af mulighederne motionen ved vandre- eller løbeture i området, selvom jeg ikke er bekendt med netop disse udfoldelsesmuligheder på Himmelbjerget. Dog ved jeg, at der findes et Himmelbjergløb.

Desværre så jeg ikke vejrudsigten, som blev sendt derfra i forbindelse med syng-med-aftenen, hvilket jeg i øvrigt da gerne ville have uddybet. Det lyder jo vildt hyggeligt. Er man velset, selvom man ikke har en tone i livet?

 

Nogle spejdere fra blandt andet Thorning har lige været på lejr i Schweiz. Selvom mine år i spejderlivet er få, så har jeg rigtig mange minder og lærdom derfra. Jeg er faktisk lidt nysgerrig for at vide, om det er lige så primitivt som dengang sidst i 70’erne?

Ud fra de billeder der danner sig for mit indre blik, når jeg læser om deres tur til alpelandet, så forestiller jeg mig, at de trods regnvejr har haft en fantastisk oplevelsesrig tur, hvor de lærte nogle med andre nationaliteter at kende. Erindringer derfra vil de kigge tilbage på mange gange i fremtiden. Selv de trælse dage, hvor soveposen var våd og alt tøjet var fugtigt, vil fremkalde sjove anekdoter.

 

 

Foto lånt fra Himmelbjergets hjemmeside

Foto lånt fra Himmelbjergets hjemmeside

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sprog og talemåder