Hvem spejder mod Himmelbjerget

Sommer, sol og strand

Det er skønt at bo i et område som Silkeborg, hvor der er så mange muligheder for at bade i ferskvand. Måske er det fordi jeg er opvokset her, at jeg ikke er den store haj til saltvand. Skal det være, så er favoritstedet Saksild, hvor bølgerne føles knapt så høje som ved Vesterhavet.

I avisen kunne jeg se fakta for, hvor der kan bades i området. Der var nogle fine parenteser for f.eks. ”De små fisk” og ”Silkeborg Søcamping”, hvor de ligger, mens viden om ”Hundsø” og ”Laven”, som jeg ikke kender, ikke bliver uddybet nærmere. Så tænkte jeg ”Den Kunstige Sø”, hvor jeg har gået tur og måske dyppet tæerne en enkelt gang. Fornemmelse sagde at det var Schoubyes Sø, dog gav jeg mig lige i kast med at google det. I alle mine leveår har det i familie og omgangskreds aldrig heddet andet end ”Den Kunstige Sø”.

Dog må jeg tilstå, at årets badning trods det superfantastiske vejr, indtil nu har begrænset sig til en lille tur på Østre Søbad efter to løbeture sammen med Løbeklubben rundt om Almindsø.

For dem som har lyst til at prøve noget nyt, vil jeg anbefale Tange Sø Marina. Det er hyggeligt og forholdene er fine, selvom man skal selv proviantere.

 

Så kan jeg læse at museerne og Hjejlebådene har ekstra vind i sejlene denne sommer. Selv forærede jeg min mor et medlemskort til Kunstcentret Silkeborg Bad. Ud over at udstillingerne selvfølgelig interesserer min mor, så har jeg selv erfaret, hvilken skøn cafe de har derude. Jorn Museet besøgte jeg også i foråret sammen med en veninde, da der var Picasso udstilling.

Da jeg læste om Jorn Museets tiltag med at børn kunne træne i Asger Jorns teknikker, bredte sig en god portion misundelse over, at jeg ikke havde børn, som kunne have taget med mig derhen og være kreativ. Familien Bertelsen (omtalt af avisen), hvor pigerne havde valgt at bruge kul, malerpenslerne og kartoffeltryk, mens drengene udforskede det midtjyske på mountainbikes, synes jeg, havde lavet den perfekte familieløsning.

Det er jo herligt, at man som familie kan være sammen og alligevel delt. Hver gruppe laver noget der giver dem noget, i stedet for at absolut at skulle være sammen hele banden 24-7 hele ferien. Så er der noget at snakke om ved den fælles aftenmad, senere eller næste dag.

Mit næste ”feriemål” i år er Himmelbjerget.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvem spejder mod Himmelbjerget