Ti kilometer tørvejr

Lopper hip som hap

I weekenden var der en dobbeltsidet artikel om Loppefund, fordi det er blevet meget hipt!! Som rigtig mange ved, så er jeg jo en gammel loppepige, så det gør mig glad, når en forbrugsforsker i artiklen fortæller, at loppemarkeder er kommet for at blive.

 

Jeg må også trække lidt på smilebåndet, for det har været her i rigtig mange år, måske altid. Det er genbrug! Det er nok kommet på et højere plan nu. Forstået på den måde, at det ikke kun er kræmmermarkeder med masser af beskidte kasser, hvor man selv skal grave og rode efter ”guldet”, man kan skimte imellem edderkoppespind og mange års støv.

 

Det sætter også tanker i gang hos mig med ”faktaboksen” som bliver kaldt ”blå bog” med kræmmer-tips.

Første tips: Kig efter det, som falder i din smag og interesse…. Hvad ville du ellers kigge efter, hvis du tager på indkøb?!

 

Her står også:… den bedste handel er, når både køber og sælger er tilfredse….  Sådan er det vel med alle handler?? Det fortsætter: Der forventes, at der pruttes om prisen, men bevar den gode tone hele vejen igennem.… Netop den sætning burde nok uddybes.

Hvad er den gode tone, når man prutter om prisen?? For mig er det, når jeg får en pris af sælger, så er det god tone ikke at byde mindre end halvdelen af prisen. Der er der, at jeg spotter nybegyndere eller dårlige ”krejlere”, for de byder uden at rødme en fjerdel af prisen.

 

Derimod synes jeg oplysningen: Kræmmere er glade mennesker….  Måske er en anelse karikeret. Vi er alle mennesker –  og forskellige, og vi  kan have gode og dårlige dage. Jeg har gået på loppe-/kræmmermarkeder i 30 år, og tro mig der findes også kræmmere, som du måske kan banke et smil af, når de tæller en god salgsdag op ved fyraften.

 

Det varer nok ikke længe inden, at der også kommer et fint ord – her mener jeg fremmedord og termer – for ”at prutte om prisen”, ”gøre en god handel” og ”loppefund”. Det er fint med tips og tricks, lad os dog beholde genbrug  / lopper på et almindeligt hver-mands-eje plan.

 

Det, jeg er blevet ked af, er, at loppe-hysteriet er begyndt at handle for meget om, hvor mange penge man kan tjene på sine gamle ting og sager. Jeg vil fortsætte med at rode i kasserne efter noget sjovt og anderledes.

Udgivet MJA den 26. august

 

Lopper i Den Gamle Biograf, Kjellerup

Lopper i Den Gamle Biograf, Kjellerup

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ti kilometer tørvejr