Fleksibilitet

Traditioner

Regatta vil altid have en stor plads hos ”ægte” Silkeborgensere. Det er Hjejlen, fest i gade og et stort fyrværkeri. Jeg kan huske det tilbage fra, da jeg endnu kunne sidde på skulderene af min far og se fyrværkeriet nede på havnen.

Efterhånden, som jeg er blevet ældre, er det blevet et af de tidspunkter, hvor man går igennem byen og møder folk, man ikke har set i 20 år. Det er hyggeligt og dejligt med gensynsglæden – og selvfølgelig helst i varmt solskinsvejr.

Så blev det lavet om fra hver fjerde til hvert tredje år. Det har også altid været i uge 32 og jeg har næsten altid kunnet afslutte min fødselsdag med fyrværkeri. Det også blevet ændret. .Jeg kan godt lide traditioner og synes, det ville være mærkeligt at flytte juleaften til en uge senere, i  forventning om at få større gaver.

 

Senest at fyrværkeri tidspunktet og affyrringsrampen også er blevet flyttet, så det ikke længere kan nydes fra bådende i havnen. Jeg må give Niels Johansen ret i at det var meget hyggeligere, da man nærmest kunne gå fra båd til båd fra den ene side af havnen til den anden.

Det var hyggeligt, når folk sad i deres både med kulørte lamper – og der blev snakket over rælingen, og vi andre kunne misundelige stå og kigge til fra kajen. Det er rigtigt, at det er blevet en tam oplevelse. Som Henrik Christensen fra Brandstifterne siger: Sats på det unikke.  – Det unikke for Silkeborg er vandet og havneområdet.

Det er fint med lidt tivoli og boder i gaden, så der er lidt latinerstemning igennem byen, der behøver ikke at være en million aktiviteter. Det er mere hygge, når det ikke bliver for stort (med alt for mange muligheder).

Begrænsningens kunst er svær. Nogen siger, at hvis det ikke er udvikling, så er det i afvikling. Det synes, jeg dog ikke passer. For der er noget som hedder traditioner, og dem er der ikke noget galt at holde fast i. Derfor er jeg også glad for at Det Grønne Løb igen kan gennemføres den anden lørdag i maj.

I år bliver det dog lagt sammen med Arena Midts 5 år’s fødselsdag – derfor er ruten så også ændret.  Det er også blevet mere enkelt. Der er ikke noget med tilmelding og tidstagning. Det er ikke pomp og prestige – det er kun et hyggeløb.

Flag på rad

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fleksibilitet