Succes skal opsøges hvor den gemmer sig

Frivillige helt frivilligt

Til november åbner Friplejehjemmet i Kjellerup med plads til 36 beboere og 50 medarbejdere. Derudover er der nu en støtteforening i støbeskeen:” Kjellerup Friplejehjems Venner.

De skal stå for arrangementer, aktiviteter og pengeindsamlinger, der skal gøre livet lidt sjovere for dem, som bor på friplejehjemmet. Der var 40 personer mødt op til den stiftende generalforsamling. Trods mit fravær, tænker jeg, at det var et begrænset antal af de fremmødte, som egentlig var interesseret i at komme med i bestyrelsen.

Nogen var der for at se ”giraffen” og andre sikkert fordi de gerne vil hjælpe med de opgaver, hvor der er brug for mere end de 5 bestyrelsesmedlemmer. Der er ingen tvivl om at de 5 bestyrelsesmedlemmer får nok at se til. Det er der for aktive frivillige.

Det bliver rigtigt godt, hvis de kan have en god og positiv indflydelse på hverdagen og miljøet på friplejehjemmet. Det er altid vigtigt med et godt miljø – den gode stemning. Accept af vores forskelligheder og åbenhed over for dem, som er anderledes. Det man skal have for øje er, at man ikke kan gøre alle glade hele tiden.

Det er vigtigt at lytte til brugerne og medarbejderne, ligesom det er i en forening at lytte til medlemmerne. Det, der er lige så vigtigt, er åbenhed. Det er, at folk tør sige det åbent, ikke noget med at snakke i krogene eller komme med anonyme sedler/breve.

Der er næsten ikke noget værre end folk, som sladrer i krogene og ikke vil stå ved det, de mener. Det kan være svært både at fortælle, at man er af en anden mening end andre. Og det kan være lige så svært at forstå, at der er nogen, som synes noget andet (måske bedre).

Dog skal vi acceptere, at vi har forskellige meninger om dette og hint. Det er vigtigt, at man får sagt, hvis der noget man ikke er tilfreds med eller måske kunne gøre anderledes. (Det skal selvfølgelig gøres på en sober måde uden at blive personlige og nederdrægtige).

Hvis du ikke vil stå ved, det du siger, så synes jeg ikke, at det er i orden at du skriver en seddel eller ligger et brev i andres postkasse. Få evt. hjælp af andre (af samme mening/holdning) til at komme med budskabet personligt til den/dem, du mener. skal/kan gøre det bedre/anderledes.

Ingen tvivl er der dog – frivillighed er hårdt arbejde.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Succes skal opsøges hvor den gemmer sig