Gratis glæder

Tro på dig selv

I weekendsaviserne faldt jeg over artiklen SPROGET – Den skimmer jeg som regel gerne – generelt kan jeg godt lide at lege og lave sjov med ordene. Faktisk tænkte jeg også på Stand-up komikerne kunne have taget sig kærligt af dagens spørgsmål til Sprogklummen.

Det var TILLIDS-VÆKKENDE. Ja, jeg var ikke i tvivl, da jeg læste overskriften ”Tillid med s” – tænkte jeg – selvfølgelig skal der være ”s” i. Det var ikke det, som læseren stillede spørgsmål til – Det var, om det også var ordet TILLID-SVÆKKENDE. Det er sjovt, som man kan misforstå og blive misforstået, når man deler et ord forkert. Dog mangler der et S, for at det skal være korrekt stavet.

 

Mindfulness er meget oppe i tiden. Og det har helt sikkert hjulpet mange. Og artiklen om Heinrich Birk Johansen, som jeg i mine unge dage har været både i byen med og i flok på stranden i Saksild, har taget en fireårig uddannelse heri.

Jeg prøvede det i forbindelse med stress (dog ikke hos Heinrich) og det alene hjælper ikke mig. Dog må jeg give Heinrich ret i at det handler om at være helhedsorienteret – balancen både privat, familie- og arbejdsmæssigt. Han har andre uddannelser, som han ”samspiller” med, formoder jeg, så det er ikke kun Mindfulness i hans ”butik”.

Det er rigtigt, at vi er bange for miste – for de flestes vedkommende både familie, arbejde og materielle ting. Det, jeg tror, at vi skal huske, er, at vi hver især ikke er ens. Set i forhold til hvad vi har brug for i vores liv. Og det har også meget at gøre med, hvor i livet man er. Derfor er det så svært, at rådgive andre fordi det kommer an på hvad vi har i rygsækken.

Det får mig til at tænke på en gang i skolen for snart 30 år siden, hvor en af mine lærer lavede en seance med os, hvor vi skulle blive helt tanketomme for at slappe af. Vi skulle tænke på et ubetydeligt ord ”hangar”. Det ord betød bare meget for mig den gang, min far var flyinstruktør. Mine tanker fløj rundt i stedet for.

Ofte glemmer man at tro på sig selv: ”den indre stemme”, ”Den sjette sans” eller måske ”mavefornemmelsen”. Et råd ved tvivl, jeg fik fra en tidligere chef, er: Tro på én og kun én – dig selv.

"Jeg sætter min hat, som jeg vil, ......"

“Jeg sætter min hat, som jeg vil, ……”

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gratis glæder