Billeder og smag

100 år og dannelse

Selvom det ikke er så sjældent mere, at folk bliver 100 år, er det jo altid en fornøjelse at læse og høre om. De har oplevet at få indlagt vand, el og lys ind i husene. Der er vist ingen i dag, der kan forestille sig at dele toilet på bagtrappen og bad nede i gården.

Gerda Justesen fra Ry bliver 100 i dag og skal fejres på behørigvis. Hun har heldigvis to skønne døtre, som til dagligt sørger for at lave mad til hende, som hun kan indtage i sit seniorbolighjem, hvor hun har boet de sidste 18 år.

Hun fortæller blandt andet at i hendes næste liv, vil hun have en uddannelse. Hun har haft et godt liv, så personligt tænker jeg, at det ikke er sikkert, at hun var blevet lykkeligere af den grund. Det er meget vigtigt for vores unge at tage en uddannelse, fordi der i dag ikke findes alle de fysiske job til dem, som har det svært med bøger, skriftlige lektier og eksamener.

 

Det er ret vigtigt i dag og ikke mindst for fremtiden. Personligt har jeg ikke selv haft fordel af alle mine uddannelser, synes jeg. I dag trives jeg rigtig godt med at være ufaglært i arbejde. De jobs jeg tidligere har søgt med mine uddannelser indenfor salg, indkøb, marketing og kommunikation har i de sidste mange år ikke bragt mig i jobs, som jeg er mere glad for end der, hvor jeg er i dag.

I mit ufaglærte job er der brug for mig, jeg skal ikke udføre opgaver, som ikke skal bruges til noget og de opgaver jeg laver, kan chefen ikke tage æren for, dem bliver jeg personligt rost for ved ”kasse et”.

Selvom jeg har mere end 20 års erfaring i mit faglærte fag, så kan de ”tilbud”, jeg har fået faktisk knapt måle sig økonomisk med min nuværende ufaglærte løn.  Derfor er min hyldest til uddannelse så-som-så. Jeg har dannelse, pli og en vis stolthed.

 

Kære Gerda STORT til lykke med den runde dag til trods for, du er ufaglært. Det gør dig absolut ikke til noget ringere menneske. Dine børn har sikkert ikke kunne ønske sig en bedre mor. Glem alt om din manglende uddannelse, du har dannelse, ellers ville dine børn ikke være der for dig i dag.

Du kom sikkert rundt på dine rejser uden en uddannelse i rygsækken.

Min tænkehat.....

Min tænkehat…..

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Billeder og smag