Medalje-håb….

Man kan lære hele tiden og alle steder.

At de nutidens børn er bagud på sociale færdigheder og ikke kommer meget ud, kommer ikke bagpå mig. Det er klart, når meget tid bliver tilbragt bag skærmen, om det er i skolen eller hjemme. Derfor glæder det mig – om end det er bedre sent end aldrig – at der er blevet forsket og kommer fokus på det nu.

Ifølge forskningen har vi mere end vores 5 (6) sanser – 10 måske endda 30 – det er godt mange sanser, som kan udvikles. Man bruger kun to, når man sætter sig stille foran skærmen.  Det er ret tankevækkende. En del af skolereformen er at flytte ungerne fra skolebænken ud i det omkringliggende samfund. Alligevel er der 4 ud af 5 børn, som sjældent eller aldrig får undervisning udenfor skolens område.

65 grundskoler er med i et forskningsprojekt om konkrete fordele og ulemper ved udeundervisning.  Foreløbige resultater viser, at denne type undervisning giver positiv indvirkning på den faglige side, trivslen, motivationen og børns bevægelse.  Det har dog også indvirkning, at lærerne, som tager dem ud, er meget motiverede og dygtige.

Det eneste jeg har af indsigelse til at sætte dette projekt i søen – er at det skal have en engelsk betegnelse: Teachout. Hvad er der galt med det danske ord: Udeundervisning. Stop det nu, lad os bruge det danske sprog med stolthed.

 

1.000 lærere indenfor naturfag er til konference i Århus. Det nationale center for læring i natur, teknik og sundhed har nemlig fundet ud af at naturfagsundervisning skal være motiverende og inspirerende – samt virkelighedsnært og anvendelsesorienteret.  Det tænker jeg umiddelbart gælder alt undervisning.

Forfatter og debattør. som i en årrække har indsamlet forskningsmateriale om emnet: Richard Louv fortæller, at et ophold i naturen i sig selv kan gavne blandt andet indlæringsevner og kreativitet.Studier viser dog også tre i vildmarkens tilegnede kreativitet og indlæringsevne er mere eller mindre ”forsvundet” blot tre dage efter ved kun at sidde på skolebænken. Derfor håber jeg, både for børnenes skyld og verdenens skyld at vi får mere bevægelse i skolerne.

Ud at se hvad der kommer op af jorden....

Ud at se hvad der kommer op af jorden….

Nu er jeg heldig at bo tæt på en skole, så lige nu glædes jeg over, at jeg næsten dagligt kan høre skolebørnenes glade stemmer nede i skoven og andres trampen i mere eller mindre løb forbi vores hus. Det er da i alle tilfælde nogle skridt på vej i den rigtige retning!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Medalje-håb….