Kør nu for ind i h….

Sendt på gaden

Indrømmet brillerne sad ikke på næsen, da jeg lørdag aften på min rute mødte ”skolebus”. Det var, hvad jeg troede, der stod på blå bus – Jeg synes godt nok, det var sent at være ude med elever. Da jeg kom tættere på, kunne jeg se, at dem, som kom ud af bussen, snarere lignede nogen på polterabend. Lidt misundelig fortsatte jeg på mit arbejde.

I avisen kunne jeg læse, at det var en arrangeret ”Pubcrawl” – Det er da bare herligt, at det kan lade sig gøre at samle 60 til en omgang fest og sjov. Og ikke mindst at der ikke opstod noget tumult undervejs. Det er egentligt for lidt, vi fester uden anledningen netop er polterabend, runde fødselsdage osv. Når vi får børn, går der simpelthen for meget ”sssshhhh lille Per skal sove i den”.

Det var en ren herre-tour. Hermed opfordring til tøserne: hvem er kaptajn og løjtnant på Q-pubcrawl, jeg melder mig gerne til. Mon han’erne har et par tips og tricks til arrangementet. (Der er jo ikke nogen grund til at opfinde den dybe tallerken igen).

 

Noget knapt så festligt er, at de ældre skal sendes hjem fra sygehuset, når de er ”færdigbehandlet”. Problemet er, at der allerede er for mange, som bliver sendt hjem til deres egen bolig uden de fornødne informationer og personlige færdigheder. I min optik så vil bøderne få kommunerne til at sende endnu flere hjem til en ulidelig hverdag.

Det er fint, at bøderne skal få kommunerne til at bygge flere ”minisygehuse” i forbindelse med plejehjem. Dog skal man jo have i mende at Rom ikke blev bygget på en dag. At stable mursten med mørtel tager tid og ikke mindst offentligt byggeri.

Nogle ældre burde være på plejehjem. Ligesom når de ligger i sengen på sygehuset og er inaktive, så fortsætter det ofte, når de kommer hjem til dem selv – hvor der måske kommer hjælp fire gange i døgnet. Usikkerheden for hvornår der igen er et menneske i deres nærhed skaber utryghed.

 

Problemet for mange ældre er, at de skal være så ringe tilstand for at komme på plejehjem, at de ikke kan drage nytte af andres selskab, og dermed heller ikke kan bidrage til det gode selskab. Mange ældre vil gerne have selskab, en snak og spise sammen med andre.

Derfor lad os gøre uge 17 – Spis sammen – til permanent 365.

Det er hyggeligt, at spise sammen - En frokost kan dog også nydes alene!!

Det er hyggeligt, at spise sammen – En frokost kan dog også nydes alene!!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kør nu for ind i h….