Værdi

Farven sort

Det er sjældent, jeg ikke lige kan sætte mig ned med avisen, læse lidt og bare skrive derudad. Dagen kom torsdagens avis. Det var ikke munter læsning om hverken Designa eller Silkeborg Data tilførte forsiden. Pyh, der måtte tages en portion af den hjemmebagte rabarber-crumble med tilhørende cremefraiche til hjælp.

Det hjalp på den søde tand, så fik jeg bare lyst til salte chips. Det var i den grad en sørgelig reddelighed. Den varme kaffe kunne da give mig lidt indre varme for en stund.

 

Designa er der, hvor vores køkken stammer fra, og så vidt jeg ved, har jeg ikke nogen direkte kontakt med Silkeborg Data.  Det, der er positivt ved begge historier, er, at medarbejderne stadig har deres job. Det, der er spørgsmålet, er om nogle af deres leverandører og samarbejdspartnere i sidste ende må vinke farvel til nogle af deres medarbejdere.

For Designa gælder det de leverandører og samarbejdspartnere, som har mistet deres tilgodehavender. Og for Silkeborg Data, kan det være de leverandører og samarbejdspartnere, der har stået for deres lokale velbefindende, som nu ikke flytter med til Århus.

 

Imens jeg slubrer videre til min sorte kaffe, bliver jeg ikke ligefrem grebet af munter læsning. Overfaldsmanden af et knivrøveri på Shell servicestationen i Kjellerup er blevet løsladt efter grundlovsforhør. Det er ikke just noget, som skaber hverken glæde eller tryghed hos hverken indehaveren eller offer.

Igen kan anklageren kun beklage med at sige: Sådan er loven desværre.  En’s retsfølelse får et knæk, når et røveri (her truet med kniv) ikke bliver regnet for tilpas groft til fængsling. Jeg må give den tidligere chef i anklagemyndigheden, som i mange år har talt for en ændring af Retsplejeloven, ret i, at det bør ændres.

 

Knapt så sort ser det ud Favrskov, hvor der stor tilfredshed over at de unge generelt trives godt og at ungdomskriminaliteten i kommunen er meget lav. Det giver jo ekstra glæde, når avisen samtidig bringer et foto af et par unge i aktion på multibanen i Ulstrup.

 

Faktisk læner Favrskov sig op af en landstendens, hvor unge laver mindre kriminalitet og hærværk end tidligere. Det ville være sortseende – eller det er sarkasme, når jeg skriver: Der er da kommet noget godt ud af, at børn er blevet mere kropsdovne og hellere vil spendere tiden foran deres PC, mobil eller tablet.

Alt er ikke sort, ungdommen er vores fremtid. Jeg tror på dem.

Min tænkehat.....

Min tænkehat…..

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Værdi