Sendt på gaden

Værdi

”Iihhhh, hvor er jeg glad for din hjertevarme til os. Ja, for jeg er sikker på, at jeg ikke er den eneste som nyder godt af den” – Denne sætning blev tilsagt mig fra en af vores skønne borgere på mit job som hjemmehjælper. Det er fantastisk, når man er værdsat på sit arbejde. Det luner meget på en halvkold forårsdag.

 

Noget helt andet er, at man på genbrugspladsen får småt brandbart til at få en større værdi. Jeg driver selv min familie til vanvid med min affaldssortering. Der bliver blandt andet sorteret i: dåser, konservesdåser, plastik, glasflasker, pap – udover papirspanden med det blå låg på matriklen.

Faktisk synes jeg, det er så FLOT at forsyningen har nedbragt de 10.000 ton småt brandbart til 2.500 ton. Det er mange penge, der bliver sparet i kommunen, når det koster kr. 400,- pr. ton – som skal sendes til forbrændingen. Det betyder i sidste ende noget for os alle.

Derfor synes jeg også, det er vigtigt, at vi alle bidrager med at sorterer vores affald eller forære brugte sager til genbrug. Jeg har aldrig forstået dem, som hellere vil klippe et hul i deres brugte T-shirt end at give den til genbrug, så andre kan få nytte af den. Det er jo sjældent, at vi slider vores tøj op.

”De gule mænd” som de kaldes i artiklen i avisen, får da også ros af en af borgerne, som var ude med sit affald. I og med ”De gule mænd” er gode til at hjælpe med at fortælle, hvor og hvilken kategori de forskellige ting falder i. Vi skal alle være gode til at spørge om hjælp og ikke mindst modtage hjælp.

 

Apropos affald så var der fest på Sdr. Ege strand i Ry den forgangne weekend. 150 unge havde holdt fest på stranden. Forrige weekend havde der vist været et forfærdeligt svineri og hærværk i forbindelse med andres unges festivitas på stranden.

De 150 unge havde selv affaldsposer med hjemmefra og havde pligtfyldigt ryddet op efter sig. Det kan være at specielt to besøgende: SSP medarbejder og den lokale landbetjent havde haft ekstra betydning. I alle tilfælde havde gartneren fra kommunen tilfreds med resultatet dagen derpå.

 

Nuvel – jeg vil gerne være med til at hæve værdien af sortering af affald og opfordre alle til at tænke på: Jo bedre du er til at sortere, jo flere penge i ”fælleskassen”.

Eftersigende den smukke bunddække kaldet: "Kærminde Søster"

Eftersigende den smukke bunddække kaldet: “Kærminde Søster”

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sendt på gaden