Ønsker kan gå i opfyldelse

Studenter og oplevelser

Studenterne er for alvor sprunget ud. De store vogne præger bybilledet. Indrømmet jeg er en af dem, som dytter opmuntrende til dem og vinker gerne, hvis det er muligt! Jeg bliver ked, når jeg i avisen kan læse at der på Sjælland, nærmere bestemt Amager og Herlev har været grupper af unge, som blokerede studentervogne og blandt andet kastede æg ind på studenterne i vognen.

Det er og forbliver forhåbentligt et enligt sjællænder fænomen. Det er sørgeligt, at man ikke kan unde andre unge at fejre sig selv. Jeg er ikke selv fra før, der var noget som Handelsgymnasiet, så det ikke en oplevelse, jeg selv har fået. Alligevel bliver jeg så glad i låget over at se de unge mennesker med huer i forskellige farver, som har en fest.

 

Samtidig med Silkeborg’s traditionelle Jazz-festival var der i weekenden også Hærvejsmarch. Jeg deltog ikke sønderligt i nogen af dem.  Alligevel synes jeg, at det er skøn læsning, at blandt andet Engesvang Boldklub med 25-30 hjælpere i samarbejde med DGI fik stablet på benene, at få sendt 200 ryttere afsted sammen med 800 til-cyklende, det netop gjorde pit-stop i Engesvang.

Det er utroligt at fra debutåret 2013 til i år er deltagelsen steget fra 850 ryttere til 4.500. Så selvom der blandt deltagerne var uheldige ryttere, som fik kravebensbrud eller benbrud, så forventer DGI, at der kommer 6.000 deltagere til næste år. Ønsket er at gøre det til en international event, som kan trække 15-20.000 deltagere. Jeg krydser fingre.

 

I Silkeborg har vi både superstudenter og idrætstalenter – og selvom idrætstalenterne ikke nødvendigvis er skolefaglige gode, så opnår de sandsynligvis gode resultater på grund af deres konkurrencementalitet og evne til at planlægge deres hverdag. Deres karakterer er i alle tilfælde de højeste i kommunen, fortæller skoleleder Claes Pedersen fra Sølystskolen.

Det kan jeg sagtens følge. Der er ingen tvivl om, at konkurrencementalitet har en stor betydning for at opnå resultater. Der er for mit vedkommende ikke nogen tvivl om, at hvis man foretager sig noget, man godt kan lide enten i fri- eller arbejdstiden , så kan det smitte af på den energi ,man skal ligge andre steder bagefter.

 

Der er landslejr på Friluftscenter Sletten fra den 7. juli, hvor bl.a. Dronningen kigger forbi. Har du ikke været spejder, er din mulighed for at opleve spejderlivet dagligt fra kl. 10-24. Jeg har været spejder, ferien kalder dog andetsteds.

Her et foto af den første student i familien

Her et foto af den første student i familien – som får huen sat på af sin søster!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ønsker kan gå i opfyldelse