Det er svært

Fest eller knapt så festligt

Der var 41 cigaretpakker, 1 pose pibetobak og 6 vinflasker – 5 røde og 1 hvid. Det kunne være en halvkedelig forfest, et møde med mange trælse argumenter eller det kunne være en løbetur på små 7 kilometer.

 

Det skuffer mig i den grad at vi mennesker ikke kan lære det – forstår vigtigheden. Det er ikke en lektie om at vi skal ryge færre smøger eller drikke mindre alkohol. Det er det faktisk ikke.

Det kunne glæde mig i den grad, hvis vi kunne respektere naturen mere. På mine morgenløbeture, som faktisk ikke altid er så lange. Der kunne jeg samle flere kilo ind af affald som folk smider fra sig for godt befindende.

 

Kunne vi tage ja-hatten på og gøre det bedre. Dem som køber take-away f.eks i Drive-in på Mc Donalds. Prøv at forestille dig at de faktisk giver dig det i en pose, for at du bruger den efterfølgende som affaldspose. Så når du stopper bilen igen for at stige ud, så tager du posen med hen til skraldespanden. Det kunne i grunden være så godt.

Hvorfor er det vi bare smider tingene ud af bilvinduet, når det er noget vi mener er affald? Jeg smider også ting i naturen, det er dog æbleskrog, kernehuset fra min pære eller et bananskrald. Faktisk har jeg altid pålært mine unger at man samler affaldet der kommer frem under bilkørsel og så smider man det i en RIGTIG skraldespand, når man kommer hjem eller der hvor man kommer frem.

 

Det er ikke, fordi jeg synes at indsamling af affald i naturen er den dum ting. Det er da et rigtig godt tiltag at f.eks. Bilka giver kr. 1 til gode formål for hvert kilo der bliver samlet ind af affald i naturen. Det er bare så sørgeligt at det er en nødvendigt at give folk noget for at samle affald ind. For som oftest er det faktisk ikke dem, som har smidt det der, der synes det er fantastisk at være ud i naturen og samle det op igen.

Kunne det ikke bare være dejligt, hvis alle bare handlede med en smule omhu med sit affald. Det synes jeg. Dog går jeg ikke så langt, at jeg på mine løbeturer tager en rygsæk på for at fylde den med affald på min rute, for det er synes jeg faktisk også ville være en god ide.

Her er noget som vokser i naturen - dog er den giftig for os mennesker. Smuk er den.

Her er noget som vokser i naturen – dog er den giftig for os mennesker. Smuk er den.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det er svært