Frivillige, socialt samvær og fællesskab

Op på lakridserne og ud at se!

Jeg bliver nødt til at henvise til min sidste klumme, hvor jeg blandt andet skrev om Kristian Gøttler fra Silkeborg, som svømmede fra Himmelbjerget til Silkeborg. For i fredagens avis, var der beskrevet hvordan Jenny Kammersgaard skulle have svømmet til Randers i 1943, men blev stoppet af dramatiske omstændigheder (krigsrelateret). Da Kristian ankom til Silkeborg, var der faktisk kun hans venner og tilfældige forbipasserende, som så hans dåd, men den gang Jenny svømmede sindigt ind i slusen og blev sænket ned, der var der…  6-7.000!! I dag kan man vel knapt samle til en fodboldkamp på stadion.

 

Nu håber jeg, at der søndag var rigtig mange på havnen til ”Stand-Up”, ja ikke umiddelbart den slags, hvor lattermusklerne får ekstra motion. Det var ”Stand Up Paddle surfing”, der tog den 12 kilometer lange tur, som Kristian svømmede i sidste uge. Det er den nye dille fra Hawaii, som faktisk opstod i 60’erne. De omkring 30 surfboard paddlere ville være i målfeltet omkring 11.30, så der var mulighed for at opleve det udsædvanlige syn lige inden frokost på en af de lokale café’er eller restauranter.  Mon der var nogle af tilskuerne, som havde fået lyst til at give sig i kast med denne sport for både kvinder og mænd?

 

Så bliver jeg selvfølgelig nødt til at kommentere på ”Skipper piber”, de yders populære lakrids piber! De er blevet hamstret som gær, den gang vi havde brød-krise. Og der er kommet flere idéer til, hvad vi skal ”forbyde af slik i Danmark pga. EU-aftaler”. En kom frem til at ”Saltbomber” og ”Spejderhagl” nok skulle forbydes, for at vores børn ikke blev terrorister!

Det har været det glade vanvid. Jeg er en af dem, som godt kan lide at overholde loven. For eksempel har vi i familien en regel om, at når man skal være 16 år for at købe alkohol, så skal man også være 16 for at drikke det. Der ligger dog også en anden grund. Et foredrag på Kjellerup Skole, hvor Søren Lynge pædagog og initiativtager til: Ungdomsproblemer.dk, fortalte, om de skader alkohol gør ved børn, inden deres udvikling er færdig. Der var også en tidligere misbruger på et par og tyve, som fortalte, hvilke skader hun havde fået. Det satte tanker i gang, og jeg syntes, at loven gav god mening.

Hvis loven omkring forbud af lakridspiber var kommet, så ville jeg nok have svært ved at holde fingrene fra det ”sorte” marked. Slik er usundt, og nogen siger i særdeleshed lakrids. Kommer der en undersøgelse, der klart viser, at lige netop lakridspiber skader vitale organer, så går jeg på afvænning.

Udgivet den 30. august 2013 – Midtjyllands Avis

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frivillige, socialt samvær og fællesskab