Skal vi lege....

Påske

Julen varer lige til påske, siger man. Er det mon derfor, der ikke er så mange traditioner tilknyttet Påsken?!!

Min mor pyntede altid op til Påske, da jeg boede hjemme. Det har været svingende gennem årene hos hende, lige fra det jeg vil kalde almindelig “udstilling” til den store Gertrud Sand.

En ting er ikke gået i hverken glemmebog hos mig eller vores børn. Det er påskeægget, som bliver givet Palmesøndag. Vi har i min familie aldrig brugt det med at finde påskeæg i haven – lagt af påskeharen vel at mærke! Tror måske jeg har gjort det én enkelt gang med mine egne unger!!

Det famøse påskeæg truer min mor dog med at boycotte!!  Der er store protester her i familien. I år prøvede hun at snyde os med nogle ellers farvestrålende æg.

Nogle af de påskeæg som er meget almindelige - Disse gemmer dog en lille hemmelighed som et kinderæg!

Nogle af de påskeæg som er meget almindelige – Disse gemmer dog en lille hemmelighed som et kinderæg!

Vi havde i dagene op til snakket om hendes trussel og jeg fortalte hende, at selv med min fremskredne alder og til trods for at familien kun har én tilbage, som ikke er myndig endnu – så kan der absolut ikke være tale om muligheden for at sløjfe traditionen med fyldte æg.

Min skuffelse var total – da jeg kom hjem og så de ovenstående æg. Jeg bandede inden i mig selv over hendes ‘dovenskab’ for en 70-årig-Plus kvinde som hende!! Hvor svært kan det være? Vel, de gamle papæg er skiftet ud med metalæg, som godt nok er en anelse større end de oprindelige!!

Min mor har aldrig været nogen drillepind eller en som lavede gags med nogen!! Det har jeg til gengæld altid yndet – og denne gang fik hun både mig og min husbond til at hoppe direkte på limpinden.

Hun havde dog “gemt” de rigtige i en pose i skabet i gangen!! Hvilket hun var hurtig til at røbe, da jeg ringede til hende – selvom jeg endnu ikke havde nået at nævne min store skuffelse over de fremlagte påskeæg.

Mit påskeæg er rødt - de andres er grønne eller blå. Vi skal jo være sikker på at vi kan kende forskel!!

Mit påskeæg er rødt – de andres er grønne eller blå. Vi skal jo være sikker på at vi kan kende forskel!!

 

Når jeg åbner det omkring 26 cm. lange og 15 cm høje påskeæg, kommer dette til syne:

Her kan man ane lidt af udvalget som påskeægget gemmer!!

Her kan man ane lidt af udvalget som påskeægget gemmer!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

God påske til jer alle med alle uden fyldte æg!!

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skal vi lege....