Når jeg bliver gammel….

Skriv skriv skriv …

Når du læser denne klumme er det den 6. september. Det er dagbogs skrivedag for alle (der har lyst). Man kan sende sit dagskriv ind til Nationalmuseet og blive en del af historien. Jeg overvejer at sende til dagbog@natmus.dk. Lige nu sidder jeg ellers og skumler over at min e-mail udbyder har lukket min konto.

Vores udbyder vil ikke tilbyde e-mail længere og med meget kort varsel bad de os kontakte dem, hvis ikke vi ville flytte til den udbyder de samarbejder med. SUK – min private mail med .dk er nu borte i glemslen sammen med dagbøger og håndskrevne breve. Jeg er ellers stor tilhænger af, at blive ved med at have den samme mailadresse (og mobilnr.)

Det er ikke nogen national hemmelighed, at jeg altid godt har kunnet lide at skrive. Da jeg var teenager, havde jeg på et tidspunkt 25 pennevenner. OG brevene blev skrevet på papir med kuglepen – til-og-med sendt i kuverter med rigtige frimærker, der var sat på med spyt.

Ja, faktisk skrev jeg også dagbog i perioder. Hvorfor er det, at nogle ting man har gjort i mange år pludselig forsvinder ud af ens liv. Først fra dagligdagen og så bevidstheden. Jeg har faktisk ikke tænkt på det, før denne nationaldag for dagbogsskrivning blev annonceret. Det er 25 år siden det skete sidst, at vi danskere kunne sende vores dagbogs note ind og blive en del af historien.

Faktisk er jeg lidt nysgerrig for, hvad folk har skrevet om deres hverdag for 25 år siden. Det var i 1992 faktisk den 2. september (det huer mig ikke, at man så 2017 skal skrive den 6. – uorden), Hvor om end alting er, så var det kort tid før, vi købte hus. Måske havde vi allerede skrevet under på købsaftalen? Vi overtog ihvertfald huset den 1. oktober.

Man kan jo heller ikke sige 1992 uden at tænke fodbold, så den sparker vi lige til hjørnet. Den 2. september var en onsdag, nu giver den 6. i år jo lidt mening. Hvad laver DU på en almindelig onsdag? Ja i 1992 havde jeg fri, for jeg arbejdede kun torsdag, fredag og lørdag. Tænker at jeg var stået sent op, jeg var jo stadig ung og har kraftige tendenser i B-menneske retningen.

Selvom brevveksling og dagbøger er uddøende, så tror jeg faktisk, at vi skriver mere til hinanden, måske med knap så meget indhold, dog behøver vi ikke have omkostninger til papir, kuverter og porto. Vi trykker bare send i vores mailbox.

Tegning lånt fra Fjæsen

Tegning lånt fra Fjæsen

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når jeg bliver gammel….