Dødsstraf eller modeshow.

Konsekvens af dine handlinger

Nu trykker dinosauren igen på min tænkehat. Sagen om de omkring 1.000 unge som nu risikerer at blive sigtet for besiddelse af børneporno og dermed får en plet på børne- og straffeattesten. Det er immervæk 10 år frem i tiden, det vil stå der.

I (gårs)dagens avis fortæller nogle lokale unge, at de jo godt ved, det er ulovligt at dele fotos af forskellig art og uden partens samtykke. Nogen retfærdiggør deres deling med, at det gør alle de andre også. Og når nogen beder dem dele, så går tingene så hurtigt på nettet.

OK, nu er jeg ikke typen, som arbejder under vand. Faktisk betragter jeg mig selv som rimelig kvik og hurtigt opfattende til trods for min alder. Dog kan jeg simpelthen ikke forstå, hvad det er, de unge har så travlt med, at de ikke kan nå at tænke, inden de trykker »videre-send«.

Nu kommer det så fra »dengang jeg var ung«. Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg selv har fået taget professionelle lettere afklædte fotos i 80’erne.

Allerede den gang havde man en form for deling af fotos, og bladene skulle man også have klare aftaler med for at ens fotos ikke blev brugt i flæng. Jeg kendte godt historierne om Marilyn Monroe og andre kendte, som havde fået misbrugt deres fotos. Jeg havde info og var bevidst om de forskellige konsekvenser.

Mine egne unger er opdraget med: »Vær mod andre, som du vil have, de skal være mod dig«. Så deling som hævn er ikke en løsning. Som min datter siger, man skal jo lige tænke: »Hvordan ville jeg selv have det, hvis det var mig, det gik ud over!«

Og den anden »At de andre stjæler i kiosken, uden at det bliver opdaget, betyder ej, at det er i orden«.

Det er absolut ingen undskyldning, at alle de andre gør det. Jeg savner lidt den der med: »Jeg vil egentlig gerne være et bedre menneske«. En højere fællesnævner. Det er ikke kun i denne sag, det er faktisk generelt, at mange unge simpelthen ikke har lært konsekvens. Er det igen curling-generationen, vi taler om?

Jeg bliver oprigtigt ked af det, når unge ikke tænker sig om. Specielt, når det er mere alvorlige ting, der er tale om.

Det: at skelne mellem det nødvendige og unødvendige. Det med: at vi alle ikke kan opnå alt her i livet. Ikke mindst: at der er konsekvens af dine handlinger.

Konsekvens

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dødsstraf eller modeshow.