Er mad lig med hygge!

Gode initiativer skal hyldes.

Selvom de kun er omkring 9 år: Mia, Malou, Noah og William, så vil de besøge Sandgårdsparken, Kjellerup læse eventyr, og de ældre får også mulighed for at klappe og hygge sig med Noahs hund. Ideen er, at gøre det et bedre sted for ældre. Fantastisk initiativ, og det er ikke kun noget, som jeg tror, gavner de ældre. De unge vil helt sikkert også få noget ud af selskabet med de ældre med en snak om dagligdagen og livet. I det hele taget er det svært for de unge at få visdom om dette og hint, når de sidder bag deres mobiltelefon eller PC.  Jeg håber, at de unges initiativ er de første af en lang række besøg og måske andre tiltag sammen med de ældre, som vil fortsætte fremover.

Nu er det ikke nogen hemmelighed, at jeg er til genbrug, og derfor bliver jeg bare glad, når et initiativ med de gamle poppeltræer i Vejerslev gør, at de får nyt liv som statister i Valhal. Det har sikkert larmet en del, da de 13-14 motorsavsklinger satte tænderne i de gamle poppeler. Og ud fra de fotos, der vises i avisen, ser det ud til, at alle kom hæderligt fra deres håndtering af det voldsomme værktøj.  Jeg synes faktisk, det er så interessant, at jeg kunne overveje at tage til middelaldermarked den 23.-24. august i Vejerslev.

Et andet sted jeg længe har tænkt på at besøge er Bunker by Night ved Silkeborg Bad. Nu har jeg så i dagens avis fundet ud af at der findes et Bunkermuseum. Der – som jeg læser det – holder åbent hele året. Med frivillige kræfter har de været ved at ved at lave en meget autentisk udstilling, som de kan på de få kvadratmeter, der er. Faktisk er samlingen så stor, at de kunne ”udsmykke” omkring 500-600 kvadratmeter. De har virkelig måttet begrænse sig i denne udstilling, som alligevel har kostet i omegnen af 100.000 kroner at stable på benene.

Indsamlingen for Kræftens Bekæmpelse, ville jeg gerne have bidraget yderligere med fodtur rundt i byen.  Ved kunstudstillingen i Kjellerup havde jeg også set min egen meddelagtighed – med mine kreative klatmalerier, tænker jeg. Der er mange initiativer med mulighed for samvær, oplevelser og indhentning af viden. Begrænsningenskunst og prioritering bliver ofte sat af tiden og de sammenfaldende tidsrum for mange engagementer. Jeg hylder de mange initiativer, og jeg vil gøre mit bedste for at deltage med andet end ord fremadrettet.

Skribent og fotoentusiast Marianne Bech Nørgaard

Skribent og fotoentusiast
Marianne Bech Nørgaard

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er mad lig med hygge!