Genbrug service

Forbilleder i dagligdagen er sundt

Jeg har tidligere skrevet lidt om vores præst i Kjellerup. I avisen blev jeg orienteret om, at han på onsdag fylder rund og holder åbent hus på præstegården. Selvom jeg ikke er specielt troende, så er han et forbillede for mig. For han er rigtig hyggeligt selskab. Han skaber en god stemning omkring sig og faktisk kan man sammenligne hans rigtige gode humør med kosmetik-guruen Ole Henriksen. De har et smittende humør, og de er ikke fanatikere. Med fanatiker mener jeg, at de ikke skubber folk fra sig ved at bruge alle midler for at overbevise dem om, at deres ”produkt” er det eneste rigtige her i verden. De accepterer andre mennesker, som de er.

En anden type forbillede er Michael Sørensen. Jeg kender ham ikke personligt. Han sidder i kørestol. For mere end 20 år siden stod han med den ene fod på vej til Rio som berider. Desværre blev han lam fra brystet og ned efter en bil-ulykke. I dag har han både kone, barn og hestefold.  Han er delvis lammet i hænderne og har fundet ud at bøje håndleddene, så han selv kan klare at komme rundt i sin kørestol. Han underviser sin datter i dressur-ridning, fodrer hestene og mange andre hverdagens gøremål. Selvom hans liv blev meget begrænset af efter ulykken, så har han formået at få rigtig meget ud af sit liv, ja endda mere end så mange andre, som har alle deres lemmer intakte, vil jeg mene. Hans positive livssyn på hans begrænsninger, gør livet mere værd både for ham selv og ikke mindst hans familie og omgivelserne.

Den danske børnehave-kultur er et forbillede for kineserne i Chengdu med ni millioner indbyggere. Pædagog Gitte Blytt skal være den første af sin slags: udsendt som ”ekspert” i pædagogik . Og hun tager sin familie med til Kina. Det er de velstillede kinesere med et barn, som ønsker noget anderledes prestigefyldt og mindre disciplinært til deres barn. Det er blandt andet de læreplaner, vi arbejder med i Danmark sammen den fleksibilitet og demokratiske indstilling – og også den større fokus på individet, som Gitte skal være vejleder i.  Derudover håber hun, at nogle af de danske traditioner indenfor natur og udeliv også kan komme i spil.

Lad denne uges opfordring fra mig være: Gør noget (måske endda sjovt) og opfør dig positivt for og i fællesskabet. – Kom lad os starte en uhelbredelig epidemi !!

Udgivet den 10. marts 2014, Midtjyllands Avis

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Genbrug service