Bevar gamle boliger og den danske krone

Udfordring i løb eller kage, hvem står distancen

Så blev der løbet igennem i Gjern bakker. Hvert år har jeg tænkt, det må jeg deltage i. Nu har jeg haft 10 chancer. Så næste år skal det være, håber jeg. Det er flot at stable halvmaraton distance på benene. Der skal noget frivillig arbejde til et løb generelt, men det er altid mere omstændigt med de længere distancer.

Vi kender det jo fra ”Det Grønne Løb” i Kjellerup, og vi ønsker os jo altid flere deltagere, og samtidig ønsker man jo også at bevare det oprindelige koncept.  Uden at ligge hovedet på blokken, så tror jeg, det var omtrent samme antal, der løb i Kjellerup i år. Gjern har dog ofte en vejr-udfordring set ud fra kalenderen. Det Grønne Løb har dog ikke været for vejrmæssig-heldige i mange år, men desværre er det en af de ting, som end ikke frivillige kan afhjælpe.

 

Et andet sted, jeg også gerne ville have deltaget, var i Låsby. Der var stort ”Sønderjysk Kagebord”. Hele 30 forskellige fristelser – æblekage, lagkage, sandkage alt hvad den søde tand kunne gnave sig igennem.  Det er herligt med sådanne arrangementer, og hvor er det ærgerligt at man kun kan være et sted af gangen. Det får mig til at tænke på min barndom. Når vi var på familie besøg, så var der et stykke kage til hver og måske to småkager. I dagens Danmark er der så mange tilbud både i hjemmet og på forskellige besøg hos venner, familie og arrangementer.

Jeg elsker selv mad og tager også selv rigeligt indenbords, men jeg har dog tænkt meget over mængden i forbindelse med kur eller måske nærmere kostomlægning. Den gang jeg var barn, så var der kun lørdagsslik og der var én pose med en vis mængde pr. barn. Og der var ikke mere end man kunne spise, og hvis man var sparsommelig var der få stykker vingummi eller lakrids til om søndagen.  I dag er slikskålen fyldt til mere end randen og meget mere end antallet af personer rundt om kan eller bør indtage.

Der er en grund til, at vi er flere overvægtige. Vi indtager simpelthen flere kalorier, end vi forbrænder. Det er godt, at vi får mad hver dag. Det er sikkert også med til at vores vækst ikke svækkes, og vi dermed bliver højere end tidligere. (det har jeg absolut ikke belæg for – det er noget jeg tror på).

Der er ikke den samme spænding, sjov og forventningsglæde over måltiderne.  I dag kan man få mindst én af sine livretter hver dag.

Sund levevis er ikke nødvendigvis kedelig! Vi behøver bare ikke at spise så meget.

Udgivet den 23. september 2013 -Midtjyllands Avis

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bevar gamle boliger og den danske krone