Still going strong

Uautoriseret cyklister i system og vin på nye flasker

Jeg bliver glad, når jeg læser om mountainbikere i Bjerringbro, som har taget initiativ til fællestræning. Samt at Bjerringbro Idrætspark tager initiativ til, at der bliver plads til mountainbikerne og en pusleplads til cyklerne i den nye park.

Ved den arrangerede fællestræning, blev alle informeret om ”pli i skoven”.  Både det at man i flok kan virke skræmmende på de andre, som bruger skoven og de grønne områder, og derfor skal vise hensyn. Og det at man altid er samlet, både når man kører ud og hjem.  Det vil også sige, at man også venter på en som punkterer eller har andre problemer med cyklen.

Det er jo fint nok at træne alene både med cykling, løb eller gående. Det er ofte et problem, hvis man ikke har været med i en klub, at man ikke kender nogle af de både skrevne og uskrevne regler for færdsel på skov, vej og sti. Derfor er det en god idé at mødes i en klub eller et organiseret fællesarrangement som dette.

Mountainbikerne har lavet en facebook-gruppe, hvor man kan se fælles ture. Hvis det bliver en succes, vil de nok lave en decideret cykelklub. Det er jo herligt, at man kan stå sammen, og tilmed at Bjerringbro Idrætspark samarbejder og vil lave muligheder for de to-hjulede rugbrødmaskiner.

Det kunne man godt lære noget af i Silkeborg, efter hvad jeg har læst om forholdene i Nordskoven. Og her taler jeg både om dem, som bruger bentøjet på cyklerne og dem, som laver ”forhindringer” i skoven. Lær skovens, vejenes og stierne’s pli. Og egentlig generelt bare opfordre folk til: ”Vær mod andre, som du ønsker, de skal være mod dig!”.

 

Vin – nu på dansk

Det er jo fantastisk at Danmark er blevet et vin-land. Det er igangsætteren Thorbjørn Risgaard, som endnu en gang har gjort sine drømme til virkelighed. Han har høstet sine vinmarker omkring Neder Kjærsholm i Thorning og hentet en vinekspert fra Luxemburg for at hjælpe med at lave en god vin fra første færd.

Thorbjørn smider dog ikke sko og strømper for at træde saften ud af druerne, han har investeret en del i maskineri. Årets høst giver ham en forventning om at der til næste år er endnu flere drue-klaser på de 5.700 vinstokke.

Selvom Thorbjørn og hans medhjælpere ikke har opsmøgede bukseben og bare tæer i druerne, som man ser i de sydlandske vin-lande, så forventes årets høst at give 1.150 flasker rødvin. Det tager tre år, inden den er drikkeklar, det er det nok lidt mere end Thorbjørns eget forbrug. Måske kan vi være så heldig at kunne købe nogle af de ædle danske druer på flaske til julemaden i 2016.

Skrevet 14. oktober 2013

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Still going strong