Studenter og oplevelser

Giv gaver

Tænker de fleste har oplevet pengeindsamlinger til kollegaer-gaver og gavekasser. I alle tilfælde har jeg oplevet det både i foreningsregi og arbejdsmæssigt.

 

Min helt personlige holdning er, at det er bedst med faste anledninger og beløb.  Derudover synes jeg, at foreningens penge kun skal uddele til trænernes jubilæer og runde dage- og evt. længere tids sygdom. Det skal ikke være hverken til barsel, barnedåb, konfirmation, bryllup mv. Der kan man lave en indsamling af personlig lomme, hvis man har lyst. For foreningens penge skal komme medlemmerne til gode.

 

Man kan altid være uenige om, hvad og hvor meget man skal give. Og når man er på en arbejdsplads, er det bedst at forsøge fastholde den gode kollega-ånd. Det er derfor efter min bedste overbevisning vigtig at have regler. Det er bedst med en gavekasse, jo større virksomheden er.  Når man ikke kender eller har mødt alle på sin arbejdsplads., så har man ikke personligt lyst til at smide en 20’er eller 50’er til kollegaens bryllup eller runde dag.

Når gavekassen har faste regler for anledning og beløb, så behøver man ikke tage stilling til, hvem det er og om de ”virkelig har fortjent” en gave. Det eneste, man skal tage stilling til, er, om man vil smide de månedlige eller årlige antal skillinger i fælleskassen, når man kender ”reglerne”!!

Da jeg har oplevet ret dygtige ”matematikere” som kollegaer, så vil jeg gøre opmærksom på, at man ikke skal se på ens eget bidrag til gavekassen i forhold til, hvad man selv kan forvente at få igen derfra. Det man skal overveje er, om man synes, det er en god idé at glæde andre med en gave i forudbestemte anledninger.

 

Når vi nu er omkring gaver, er jeg rædsom træt af ønskesedler aka bestillingslister fra børn. Jeg ved godt, jeg selv er en oldnordisk dinosaurer. For mig er ønskesedler:  ønsker ,man virkelig har. Det er ikke ”penge” – Og ønsker man sig penge, skal det være bidrag til en bestemt dyr ting (eller flere), man ikke kan forvente en eller nogle af gæsterne har råd til at give.

 

I øvrigt en tommelfingerregel: når man bliver inviteret til bryllup, stor rund fødselsdag eller lign. Lig evt. et gavebudget i forhold til, hvad det koster for det antal personer, I deltager med, hvis I skulle bestille mad udefra eller på restaurant.  – Det at give gaver er glæde i sig selv!!

Her buketten jeg fik af min veninde - som altid er god til at huske min fødselsdag - også dem som ikke er runde!!

Her buketten jeg fik af min veninde – som altid er god til at huske min fødselsdag – også dem som ikke er runde!!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Studenter og oplevelser